Strony: 1
Hej, mam pytanie do was, bo trochę już serwerów MU przerobiłem i zawsze kończyło się tak samo — kilka dni fajnej gry, a potem nuda i zero motywacji, żeby się logować. Ostatnio wpadłem na serwer, gdzie exp niby szybki, ale administracja praktycznie nieobecna i support milczy. Zastanawiam się, jakie kryteria muszą być spełnione, żeby naprawdę zostać na dłużej, bo szczerze mówiąc, fajnie byłoby znaleźć coś stabilnego i nie zmieniać co chwilę miejsca.
U mnie to głównie balans klas i aktywne eventy. Jak widzę, że GM’owie coś robią, to od razu mam ochotę zostać. Lubię też, gdy drop jest ustawiony tak, że nie dostajesz wszystkiego od razu, tylko musisz trochę się postarać. Przeglądając różne poradniki, trafiłem na MU Online server ranking. Powiem szczerze, że sporo rzeczy zaczęło mi się klarować. Wychodzi na to, że serwer nie musi być “idealny”, ważne, żeby był żywy i żeby czuło się, że ktoś nad nim czuwa.
Ja zwykle patrzę na to, jak wygląda atmosfera na Discordzie czy w grupach — czy ludzie piszą, pomagają nowym i czy w ogóle jest jakaś interakcja. Bo jak czat jest martwy, to nawet najlepiej ustawiona mechanika nie sprawia frajdy. Dla mnie liczy się też to, żeby można było po prostu wejść na godzinę po pracy, zrobić coś swojego i poczuć progres, a nie koniecznie grać po nocach.
Strony: 1